پاور ها هم همانند دیگر وسایل برقی امکان سوختن در آنها زیاد می باشد، اما در برخی موارد به دلیل استفاده نادرست از آنها عمر آنها را به خطر می اندازیم. با رعایت اصول فنی میتوانیم از پاور ها در مدت زمان طولانی، بدور از بروز مشکلات استفاده کنیم.
علت سوختن پاور چه می تواند باشد ؟
علت اصلی سوختن پاور، تابلو روان ها در دمای بالا می باشند. زمانی که از پاور، بیش از توان مصرفی انتظار داشته باشیم، پاور شروع به تولید حرارت بیش از حد می کند. با بالا رفتن دمای پاور، راندمان آن به شدت اُفت میکند و به دلیل اینکه بیشتر از توان مصرفیش از آن استفاده می کنیم دما به قدری افزایش پیدا میکند که در مدت کوتاهی منجر به سوختن آن می شود اما خوشبختانه راه حل هایی وجود دارد جهت عیب یابی پاور که باعث کم کردن آسیب های احتمالی به پاور می شود در مقاله ی عیب یابی و تعمیر پاور تابلو روان توضیح کامل داده ایم.
بعد از دمای بالا، نوسانات برقی، بیشترین تاثیر را در سوختن پاور ها داشته، که این مورد هم راه حل هایی دارد و می توانید به راحتی از پاورها در برابر نوسانات شدید برقی محافظت کنید.
استفاده نکردن از سیم اِرت هم در مواردی مانند رعد و برق می تواند منجر به سوختن پاور ها شود.
روشی کاملا اشتباه و علتی مرگبار برای پاور ها:
در نمایشگر های ال دی دی زمانی که از پاور استفاده می شود نیاز نیست تا پلاریته منفی یا مثبت پاورها با هم مشترک شود یا پاور ها باهم موازی شوند. این کار بطور کلی اشتباه می باشد چون در این حالت تمام پاورها روی هم تاثیر گذاشته و باعث اُفت راندمان و افزایش دمای آنها می شود. حال اگر یکی از پاور ها بسوزد، تابلو روشن می ماند اما این موضوع برای مدت کوتاهی است و بزودی تمام پاور ها خواهند سوخت . شاید بپرسید چرا؟ دلیل این است، زمانی که پاور ها با هم موازی باشند و یکی از آنها بسوزد، توان آن پاور به دوش بقیه پاور ها می افتد و بقیه پاور ها موظف می شوند بجای پاور سوخته هم فعالیت داشته باشند و این افزایش توان مصرفی منجر به تولید حرارت بیشتر و سوختن پاور بعدی شود و همچنین این چرخه ادامه می یابد تا در نهایت یک پاور تابلو روان در مدار می ماند که آن هم در مدت زمان بسیار کوتاهی می سوزد .
اخطار : هیچگاه پاورها را در نمایشگر های ال ای دی با هم موازی نکنید .
راه حل های پیشگیری از سوختن پاورها
با رعایت موارد زیر میتوان به پاور تابلو روان کمک کرد تا بتوانند عمر بیشتری داشته باشند.
کنترل دمای پاورها با نصب فن و ایجاد راهی برای عبور هوا داخل قاب تابلو.
نصب پاور به طوری که بتواند حرارت تولید شده را به قاب انتقال دهد.
نصب سنسور دما و خاموش کردن اتوماتیک تابلو در حرارت بالا
آگاهی دادن به مصرف کننده جهت خاموش کردن تابلو در صورتی که قسمتی از آن خاموش شد.
استفاده از سیم اِرت ، حتی اگر چاه اِرت وجود ندارد سیم اِرت را به سازه تابلو متصل کنید تا در صورت وقوع رعد و برق از طریق سازه تابلو به زمین منتقل شود.
در مکان هایی که برق 3 فاز وجود دارد حتما به کنترل فاز و چاه اِرت توجه داشته باشید.
استفاده از تابلو برق مجزا و محافظ برق برای محاظت از نوسانات برقی.
استفاده از استابلایزر بهترین راه برای محافظت در برابر نوسانات برقی می باشد.
استفاده از تایمر برای خاموش کردن اتوماتیک تابلو در ساعتی از روز
حال اگر پاور شما دچار مشکل شد، می توانید به این صفحه مراجعه کرده و منبع تغذیه خود را عیب یابی و تعمیر کنید .
در مقالات بعد سعی خواهیم کرد نحوه محاسبات برای اینکه چه تعداد پاور یا اینکه چه تعداد ماژول را میتوانیم به پاور ها متصل کنیم را به صورت علمی برای شما عزیزان منتشر کنیم. دیاکو ال ای دی با بهره گیری از علم و دانش مهندسین جوان خود سعی بر آن دارد که اطلاعات کاربردی و مفیدی را برای شما عزبزان ارائه دهد.
مدیر ۱۴۰۱/۰۵/۰۲LoginFormWelcome
LoginFormFooterMessage
برای دسترسی سریعتر، با کلیک روی دکمه زیر، وب اپلیکیشن فروشگاه را بر روی گوشی خود نصب کنید.
نظرات
پیام خود را بگذارید